Вчительський Журнал он-лайн

 

Безумовні рефлекси, інстинкти, їхня біологічна роль. Урок біології в 9 класі

Друк

Концепція використання дидактичних технологій, певних форм і методів роботи на уроці біології в 9 класі

тема: ”Безумовні рефлекси, інстинкти, їхня біологічна роль”

1. Для організації класу застосовано інтерактивну вправу „Мікрофон” з метою виявлення мотивів навчальної діяльності учнів, створення доброзичливої психологічної атмосфери і робочого настрою, а також закріплення практичних навичок висловлювання учнями власної думки.

2. З метою перевірки знань, вмінь, навичок використовується повідомлення учня як один із способів реалізації самоосвітній діяльності. Альтернативно - візуальний тест, який учні виконують, працюючи на комп’ютері в програмі Word, що дає можливість учителю швидко перевірити знання.

3. Мотивація навчальної діяльності проводиться з метою зацікавити учнів, спонукати їх до вивчення теми, націлювання на самоосвіту; необхідно чітко поставити перед учнями задачі уроку, щоб вони знали, чого саме повинні досягти, виконуючи завдання. Використовується педагогічна технологія А. Гіна „Здивуй!”

4.Застосування віртуальних наочностей на етапі актуалізації опорних знань, допомагає учням візуально відтворити пройдений матеріал.

5. Засвоєння і осмислення нових знань спрямовано на візуальне сприйняття нового матеріалу і самоосвітню діяльність учнів. Застосування віртуальних наочностей на цьому етапі дозволяє учителю закріпити навички роботи з текстовим матеріалом, вміння коментувати, наводити приклади, розвивати зорову пам’ять.

6. Фізкультпауза проводиться з метою зняття втоми і отримання позитивних емоцій.

7. Узагальнення і систематизація знань має за мету практичне застосування отриманих на уроці знань - лабораторна робота № 4 „Безумовні рефлекси” Учні виконують роботу за допомогою Віртуальної лабораторії „Біологія людини. 8-9 клас”(оцінює роботу комп’ютер) 8. Підсумки уроку дозволяють учителю оцінити роботу учнів на уроці. Інтерактивна вправа „Групове інтерв’ю” розвиває в учнів вміння висловлювати власну думку, допомагає учителю аналізувати свою роботу на уроці і робити певні висновки.

9. Індивідуальне диференційоване домашнє завдання дає учням свободу вибору, спонукає до самоосвіти.

Вкладення:
Скачать этот файл (Безумовні рефлекси,урок біології в 9кл 2007.doc)Безумовні рефлекси,урок біології в 9кл 2007.doc [ ] 252 Kb
 

-----------------------------------------

 

Корисні посилання

Електронні книги - Основа

Adobe Acrobat

Онлайн -перекладач

Онлайн-конвертер pdf файлів в doc

Расширения для Joomla

Як дізналися про наш сайт

Виберіть одну відповідь
 


Авторизація

Пошук

Увага Конкурс!

Інтернет-урок

Подати заявку на конкурс

"Інтернет-урок"

Контакти

Поштова адреса:

«Учительський журнал он-лайн»

ВГ «Основа», вул. Плеханівська, 66, оф. 5, м. Харків, 61001

Адміністратор порталу:

Тел. : (+3057) 731-96-33

e-mail:


© 2022 ТОВ «ВГ «Основа».

© 2014 Вчительський Журнал он-лайн. Всі права захищено.
© 2006-2009 Українська локалізація: Joomla! Україна. Всі права захищено!
Joomla! - безкоштовне програмне забезпечення, яке розповсюджується за ліцензією GNU/GPL.

 

Редакція порталу «Учительський журнал он-лайн» може не поділяти точки зору автора та користувачів порталу, які висловлюються у формі коментарів до статей, повідомлень на форумі тощо.  Автори публікацій відповідають за достовірність фактів, цитат, власних назв і т.п. Матеріали публікуються в авторському варіанті, ілюстрації, пунктуація і лексика авторські. Претензії не приймаються. Матеріали не рецензуються.