Вчительський Журнал он-лайн

 

Таблиця неправильних дієслів в англійській мові: як вчити?

Друк

Як відомо, дієслова в англійській мові розділяються на декілька підтипів: звичайні, модульні та неправильні. І якщо перші ничим не виділяються, а других надто мало (лише декілька), то проблеми зазвичай виникають саме з неправильними дієсловами. Що це таке і як їх вчити?

Приходько Андрій В'ячеславович.

Неправильні дієслова – це ті дієслова англійської мови, які в минулому часі (2 форма) та у Past Participle (3 форма) мають не звичайне закінчення –ed, а своє, особливе. Тобто, не thinked, а thought, не buyed, а bought і тому подібне.

 

Заучування цих слів може викликати труднощі і в цей момент на допомогу учню приходить таблиця неправильних дієслів англійської мови. В ній представлено близько двохсот неправильних дієслів у теперішній, минулій та 3 формах, плюс навпроти кожного слова є його переклад. Слід зазначити, що таблиця повна – в ній відсутні лише декілька слів, що майже не використовуються і можуть буть легко заміненими іншими словами, більш легкими у використанні.

Просте слід підкреслити, що з плином часу та розвитком мови до таблиці неправильних дієслів можуть додаватися інші слова, що були утворені з двох-трьох слів. Для утворення їхньої другої та третьої форми береться закінчення неправильного дієслова,що стоїть у кінці. Тому знаючи закінчення найбільш уживаних слів, ви будете знати правило утворення майже всіх неправильних дієслів.

Як вивчати неправильні дієслова? Дуже просто – писати речення в минулому часі, розмовляти в Past simple, Present Perfect аби мати постійну розмовну практику і в такий спосіб закарбовувати закінчення дієслів у своїй пам'яті. Ви й збагнути не вспієте, як вивчите неправильні дієслова англійської мови.

Вкладення:
Скачать этот файл (irregular-verbs-list-in-english.jpg)Таблиця неправильних дієслів [Таблиця неправильних дієслів] 465 Kb
Останнє оновлення на Четвер, 08 травня 2014, 12:55  


Новий сайт

Шановні користувачі та гості сайту .

Ми підготували для вас новий, яскравий і зручний сайт на якому ви зможете не тільки розповідати про свої розробки уроків і замовити сертифікати, але і з користю провести час зі своїми друзями та колегами в соціальній мережі , пограти в цікаві ігри та інш. Ми щойно запустили цей проект, встигніть пройти реєстрацію в числі перших і Ви зможете отримати унікальне і красиве посилання на свій профіль.



Контакти

Поштова адреса:

«Учительський журнал он-лайн»

ВГ «Основа», вул. Плеханівська, 66, оф. 5, м. Харків, 61001

Адміністратор порталу:

Тел. : (+3057) 731-96-33

e-mail:


© 2022 ТОВ «ВГ «Основа».

Joomla! - безкоштовне програмне забезпечення, яке розповсюджується за ліцензією GNU/GPL.

 

Редакція порталу «Учительський журнал он-лайн» може не поділяти точки зору автора та користувачів порталу, які висловлюються у формі коментарів до статей, повідомлень на форумі тощо.  Автори публікацій відповідають за достовірність фактів, цитат, власних назв і т.п. Матеріали публікуються в авторському варіанті, ілюстрації, пунктуація і лексика авторські. Претензії не приймаються. Матеріали не рецензуються.