Вчительський Журнал он-лайн

 

Година спілкування "Україна - славний край козацький"

Друк

Коваль Ольга Миколаївна

«Ми відповідальні за тих, кого приручаємо» - так сказав відомий французький письменника Антуан де Сент-Екзюпері. Ці слова є основним девізом в роботі кожного вчителя, кожного класного керівника.

 

 

За умов трансформації українського суспільства особливо значущості набувають питання формування молодою людиною нових життєвих стратегій, компетентності, конкурентноспроможності, посилення гнучкості та мобільності соціальної поведінки. Чим потужніший життєвий ресурс людини, чим ширші її соціальні можливості, тим легше здолати кризові настрої, оволодіти конструктивно-перетворювальною позицією.

Входження молодих поколінь у глобалізований динамічний світ, у відкрите суспільство актуалізує роль життєвої компетентності вихованців.

Допомагає нам на шляху до здобуття життєвої компетентності методика колективної творчої справи І.П. Іванова

Ми разом з учнями робимо велику справу - створюємо дружну класну сім’ю, щоб у ній було тепло й затишно кожному, щоб кожен міг займатися цікавою справою, розкривати секрети, відкривати таємниці свого «я», вчитися в інших і приносити користь людям.

Ми робимо багато різних справ, які називаємо колективними творчими справам: співаємо й граємо, мандруємо і серйозно працюємо. І виходить у нас справжнє свято - свято дитинства, радості, відкриттів, доброти, успіхів і перспектив.

У наших класних колективах відбувається велика кількість нестандартних заходів. Це великі й маленькі КТС, навколосвітні подорожі, екскурсії, конкурси малюнків, виставки поробок, фестивалі, турніри, КВК, спортивні свята тощо. Усі заходи організовуються як творчі й колективні, дотримуючись правила: „Кожна справа творча, а інакше навіщо?” Кожна група в класі отримує цікаве творче завдання. Починає „кипіти” робота. В результаті кожна група приходить на свято з „сюрпризом” для всіх.

Активна участь у творчості допомагає згуртувати учнів у самих класних колективах.

Ми за активну творчість. Така творчість корисна й необхідна кожній дитині для того, щоб вона могла перевірити себе, випробувати, показати всім, відчути, побачити, як виходить у інших , спробувати й собі, навчитися, знайти цікаве заняття для себе, розвинути свої здібності.

У дітях живе романтика, і це чудово! І нехай вона супроводжує їх усе життя, нехай радісне сприймання життя супроводжує наших учнів!

Пропонуємо до вашої уваги розробку години спілкування "Україна - славний край козацький".

Дана розробка актуальна, її можна рекомендувати для педагогів, вихователів, класних керівників з метою якісної організації виховного процесу в сучасній школі.

Вкладення:
Скачать этот файл (Г.сп. Україна - славний край козацький.doc)Година спілкування "Україна - славний край козацький" [ ] 1664 Kb
Останнє оновлення на Понеділок, 22 липня 2013, 13:58  

-----------------------------------------

 

Корисні посилання

Електронні книги - Основа

Adobe Acrobat

Онлайн -перекладач

Онлайн-конвертер pdf файлів в doc

Расширения для Joomla

Як дізналися про наш сайт

Виберіть одну відповідь
 


Авторизація

Пошук

Увага Конкурс!

Інтернет-урок

Подати заявку на конкурс

"Інтернет-урок"

Контакти

Поштова адреса:

«Учительський журнал он-лайн»

ВГ «Основа», вул. Плеханівська, 66, оф. 5, м. Харків, 61001

Адміністратор порталу:

Тел. : (+3057) 731-96-33

e-mail:


© 2022 ТОВ «ВГ «Основа».

© 2014 Вчительський Журнал он-лайн. Всі права захищено.
© 2006-2009 Українська локалізація: Joomla! Україна. Всі права захищено!
Joomla! - безкоштовне програмне забезпечення, яке розповсюджується за ліцензією GNU/GPL.

 

Редакція порталу «Учительський журнал он-лайн» може не поділяти точки зору автора та користувачів порталу, які висловлюються у формі коментарів до статей, повідомлень на форумі тощо.  Автори публікацій відповідають за достовірність фактів, цитат, власних назв і т.п. Матеріали публікуються в авторському варіанті, ілюстрації, пунктуація і лексика авторські. Претензії не приймаються. Матеріали не рецензуються.