Вчительський Журнал он-лайн

 

Відкрий для себе Європу

Друк

Автор статті – Кошляк Маргарита Володимирівна,

вихователь групи продовженого дня,

керівник методичного об’єднання

вчителів початкових класів

загальноосвітньої середньої школи  № 12..

 

Україна обрала демократичний шлях розвитку. Але чи всі громадяни мають досвід життя в демократичному суспільстві? Напевно, ні. Для педагогічного колективу школи актуальним завданням на цьому етапі є вдосконалення й розвиток громадянської  активності кожного учня, сприяння мотивації громадянськості щодо вступу України до Євросоюзу.

Саме школа є одним з осередків громадянської освіти. Школярі почуваються активними діячами громади, мають змогу самореалізуватися, підвищити самооцінку, здобути певний соціальний досвід.

Виробленню громадянських навичок сприяє така організація навчально-виховного процесу, коли здійснюється виховання соціально активної, духовно багатої, творчої особистості – патріота України та громадянина світу.

В цьому напрямку навіть серед молодших школярів ведеться певна робота

Ще у вересні, під час проведення Дня туризму, молодші школярі нашої школи, перебуваючи на свіжому повітрі, із задоволенням грали у рухливі ігри «Знайди хустку» (Австрія), «Пожежна команда» (Німеччина), «Балтені» (Латвія).

Вже проведено Тиждень Європи. Розпочався він урочистою лінійкою та проведенням конкурсу малюнків «Моя Європа». Найкращі малюнки знайшли своє місце на постійнодіючій шкільній виставці творчих робіт дітей. Цікаву фотовиставку «Вікно у Європу» для учнів початкових класів підготували учні 10-11 класів. Учні четвертого класу здійснили гру-подорож по карті Європи «Відкриваємо Європу». Третьокласники уклали збірку «Державні символи країн Європи». Під керівництвом вчителя французької мови учні з 2-го та 4-го класів інсценували казку «Ріпка» на французькій мові. На уроках трудового навчання та образотворчого мистецтва першокласники виготовляли паперових ляльок. Діти працювали у парах. Кожна пара створювала ляльку певної країни.

Кожна країна багата чудовими піснями, колоритними танцями, багатющими народними звичаями і традиціями, національною кухнею. Саме з цим знайомилися молодші школярі на святі «Європейська осінь».

У рамках Тижня Європи в початкових класах відбулась тематична класна година «Ми – європейці». Йшла мова про Україну як європейську державу, про безкраї лани Дніпропетровщини , велич Дніпра, рідне шахтарське місто  Марганець.

Ці та інші заходи, що проводяться в навчальному закладі сприяють ознайомленню учнів з культурою країн Європи, вихованню громадянських рис, компетентностей, активної громадянської позиції.

 

 

-----------------------------------------

 

Корисні посилання

Електронні книги - Основа

Adobe Acrobat

Онлайн -перекладач

Онлайн-конвертер pdf файлів в doc

Расширения для Joomla

Як дізналися про наш сайт

Виберіть одну відповідь
 


Авторизація

Пошук

Увага Конкурс!

Інтернет-урок

Подати заявку на конкурс

"Інтернет-урок"

Контакти

Поштова адреса:

«Учительський журнал он-лайн»

ВГ «Основа», вул. Плеханівська, 66, оф. 5, м. Харків, 61001

Адміністратор порталу:

Тел. : (+3057) 731-96-33

e-mail:


© 2022 ТОВ «ВГ «Основа».

© 2014 Вчительський Журнал он-лайн. Всі права захищено.
© 2006-2009 Українська локалізація: Joomla! Україна. Всі права захищено!
Joomla! - безкоштовне програмне забезпечення, яке розповсюджується за ліцензією GNU/GPL.

 

Редакція порталу «Учительський журнал он-лайн» може не поділяти точки зору автора та користувачів порталу, які висловлюються у формі коментарів до статей, повідомлень на форумі тощо.  Автори публікацій відповідають за достовірність фактів, цитат, власних назв і т.п. Матеріали публікуються в авторському варіанті, ілюстрації, пунктуація і лексика авторські. Претензії не приймаються. Матеріали не рецензуються.